Căiuţii din Botoşana

Căiuţii din Botoşana - spectacol © Copyright Comuna Botoșana
Căiuţii din Botoşana

Spectacol al obiceiurilor de iarnă din Bucovina

Sărbătorile de iarnă din Bucovina au un famec aparte deoarece locuitorii din această zonă păstrează cu sfinţenie obiceiurile şi tradiţiile străbune. În nici o altă parte a ţării repertoriul Anului Nou nu cunoaşte o atât de mare varietate şi bogăţie de manifestări folclorice ca în această regiune istorică.

Un spectacol autentic este oferit de localnicii comunei Botoşana din judeţul Suceava, care organizează în fiecare ajun de An Nou parada mascaţilor, într-o ambianţă specifică satului bucovinean.

“Căiuţii din Botoşana” este un adevărat regal al obiceiurilor de iarnă din Bucovina, un spectacol ce reuneşte cele mai importante datini practicate din străbuni la trecerea dintre ani şi impresionează prin autenticitatea folclorului, varietatea costumelor şi hotărârea de a păstra şi a transmite mai departe aceste frumoase tradiţii.

CAIUTII DIN BOTOSANA from Botosana on Vimeo.

www.inforegio.ro
Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului României.